Warzywa z grilla - przekąski i sałatki

[podpis] AGNIESZKA KRĘGLICKA
WYSOKIE OBCASY nr 28 dodatek do WYSOKIE OBCASY, dodatek do Gazety Wyborczej nr 164, wydanie z dnia 15/07/2000, str. 44

Warzywa z grilla - przekąski i sałatki

Kiedy robię zakupy na targu, tracę głowę przy straganach z warzywami. Nie umiem się oprzeć kolorom i zapachom. Po południu, gdy upał osłabnie, rozpalimy grill i warzywa zamienią się w pyszną, lekką kolację

Nudzą mnie kiełbaski, karkówka i udka kurczaka. Grillowane warzywa to ciekawszy materiał na letnie posiłki. Wybieram łatwe przepisy, które nie zajmują wiele czasu.

Cukinie i bakłażany kroję w grube plastry i solę, plastry czerwonej cebuli przekłuwam w poprzek w...

RP-DGW_D

Podobne artykuły

  • Warzywa z grilla - na szybki obiad

    WYSOKIE OBCASY, dodatek do Gazety Wyborczej

    Kiedy zaczynam grillować w maju, to kończę dopiero w październiku. W tym czasie dojrzewają szparagi, buraki, marchew, potem pomidory, cukinie, bakłażany i papryka... Trudno się nasycić świeżymi, pełn

  • JAK WIGILIA - TO RYBY

    DODATEK ŚWIĄTECZNY, dodatek do GW Lublin

    I to wszelkie możliwe ryby we wszelkich możliwych postaciach. Ale czy można wyobrazić sobie Wigilię bez śledzi? Nie. A zresztą po co, skoro można przygotować je na tyle sposobów... Śledź palce lizać

  • Świąteczna Książka Kucharska

    ŚWIĄTECZNA KSIĄŻKA KUCHARSKA, dodatek do GW Szczecin

    Ryba po żydowsku 1 kg ryby, olej do smażenia, 3 cebule, garść rodzynek, 2 żółtka, kieliszek białego wina, sól, biały pieprz, sok z cytryny Z ryby zdjąć skórę i pokroić na porcje, przyprawić. Oprószyć

Polecane tematy