KONKURS

Radiowa kuchnia

[podpis] AS
GW Zielona Góra nr 245, wydanie z dnia 19/10/2000AKTUALNOŚCI, str. 2

Radiowa kuchnia

Dziś proponujemy "Pilaw Perski". Przepis na potrawę z baraniny na-desłała Magdalena Iwanowska z Zielonej Góry.

Składniki: 0,5 kg mięsa baraniego; 0,4 kg mięsa drobiowego (piersi lub udka); 6 papryk (po dwie z każdego koloru); dwie cebule; dwa ząbki czosnku; 5 pomidorów; jeden mały kabaczek; litr maślanki; dwa woreczki ryżu; jedna łyżka koncentratu pomidorowego; przyprawy: sól, pieprz, chili, oregano, kardamon, gałka muszkatołowa; olej do smażenia.

Moczymy baraninę...

ZI-DLO

Podobne artykuły

  • Co Nieco Z Kabaczka

    GW Zielona Góra

    Dziś poleca Gabriel Raczek, szef kuchni zielonogórskiej restauracji "Nieboska Komedia". Dla czterech osób: kabaczek (jeden większy lub dwa małe), szklanka tartej bułki, 4 jajka, sól, pieprz, szklanka

  • Nowości Na Targowisku

    GW Zielona Góra

    Trwa sezon na kukurydzę. Małe kolby na rynku przy ul. Jerzego kupimy za 25 gr, a duże za 1 zł. Na rynku pojawiły się też cukinie, kabaczki, patisony (1 zł za sztukę). Tanieje papryka. Czerwona kosztu

  • KUCHARSKI KUCHARSKI O... KABACZKU

    SUPERMARKET

    Na szczęście coraz bardziej przekonujemy się do kabaczków. Teraz łatwo je dostać, nie kosztują wiele, a przy tym mogą urozmaicić nasze codzienne menu. Swoich wielbicieli mają rozmaite surówki z kabac

Polecane tematy