Barszczyk czerwony tradycyjny

[podpis] NOT. JULL
GW Kielce nr 298, wydanie z dnia 21/12/2001OD DRUGIEJ STRONY, str. 2

ŚWięta już za trzy dni

Barszczyk czerwony tradycyjny

Przez cały świąteczny tydzień publikujemy przepisy na wigilijne i świąteczne potrawy, proponowane przez kieleckich VIP-ów. Dziś przepis na wigilijny barszcz prezentuje Marek Sawadro, dyrektor Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach

Przyznaję - jestem tradycjonalistą. W czasie świąt jadamy te potrawy, które są w stałym świątecznym kanonie. Muszę też przyznać, że w świątecznej krzątaninie biorę na siebie dbanie o atmosferę, a posiłki przygotowuje żona. Ale posłuż...

KI-DLO

Podobne artykuły

  • Dla rozgrzewki i dostatku

    GW Częstochowa

    B- jak bigos Ma jedną bardzo poważną wagę - podczas gotowania kapusty śmierdzi cały dom. Ale później bigos ma tylko same zalety. Jedna z najbardziej znanych w staropolskiej kuchni potraw prawie zawsz

  • Zachowajmy tradycję!

    SUPERMARKET

    Katarzyna Kroczak: Co jest charakterystyczne dla polskiego świątecznego stołu? Piotr Pabisiak, szef kuchni hotelu Radisson SAS: Na moim stole, choć przygotowywałem go w bardzo tradycyjny, polski spo

  • Prawdziwki w cieście i łamańce z makiem

    KUCHNIA WSPOMNIEŃ, dodatek do GW Białystok

    Opowiada Urszula Tomasik, szefowa Domu Kultury w Drohiczynie Wigilia w moim domu wygląda tak samo, od kiedy pamiętam. Od dzieciństwa nic się nie zmieniło, nawet liczba osób na wieczerzy. Zawsze była

Polecane tematy