TADŻIN

[podpis] AGNIESZKA KRĘGLICKA
WYSOKIE OBCASY nr 5 dodatek do WYSOKIE OBCASY, dodatek do Gazety Wyborczej nr 28, wydanie z dnia 02/02/2002, str. 38

TADŻIN

Proste, domowe danie - duszone w sosie mięso - dzięki charakterystycznym przyprawom i dodatkom może stać się daniem narodowym i wejść do kanonu kuchni światowej. Amerykanie stworzyli chili, Hindusi curry, Francuzi ragout, Marokańczycy dali światu tadżin

Nazwa dania pochodzi od naczynia, w którym jest przygotowywane. Gliniany tadżin to głęboki talerz z pokrywką w kształcie stożka, pod którą gromadzą się i mieszają aromaty licznych składników potrawy. Po długim got...

RP-DGW_D

Podobne artykuły

  • KORONA WARSZAWSKA JEST WIZJONERSKA, ALE...

    Gazeta Stołeczna

    Projekt korony warszawskiej to jedyny sensowny plan zagospodarowania tej przestrzeni. Pozostałe projekty to jakieś półprodukty, których my, warszawiacy, przez następne dziesięciolecia będziemy się ws

  • ŻALE EUROENTUZJASTY

    Gazeta Wyborcza

    Europa jest wciąż gospodarczym gigantem, ale politycznie karleje. Unii nie pomoże traktat lizboński ani prezydent czy szef dyplomacji, jeśli Europa nie udowodni światu swej misji i przywództwa - pisz

  • Mały Sokrates pyta

    MAGAZYN, dodatek do Gazety Wyborczej

    Z Robertem Piłatem, filozofem, propagatorem szkolnego programu "Filozofia dla dzieci" rozmawia Justyna Kowalska. Próbuje Pan zachęcić nauczycieli do nauki filozofii w szkołach podstawowych. Jak narod

Polecane tematy