Dworcowy kant

[podpis] Marcin GOCŁOWSKI
Gazeta Stołeczna nr 249, wydanie z dnia 23/10/1993, str. 6

PIH

Dworcowy kant

Kelnerzy, bufetowe i właściciele punktów gastronomicznych na dworcach PKP i PKS oszukują klientów. Kantują przy wydawaniu reszty, podmieniają dania, zaniżają gramaturę potraw i miary napojów - ostrzega PIH.

Aż w 85 proc. kontrolowanych w drugim kwartale tego roku barach i restauracjach Państwowa Inspekcja Handlowa odkryła różnego rodzaju nieprawidłowości i uchybienia.

Kucharko, nie pieprz bez sensu

Dworcowe kuchnie serwują lurę zamiast kawy i fasolkę bez mięsa. Wiele dworcowych k...

WA-DLO

Podobne artykuły

  • Łap okazję na wyprzedażach

    Supermarket

    n Carrefour w Bytomiu bagietka - 0,69 zł sałatka popularna - 6,99 zł kiełbaski wieprzowe - 5,99 zł szynka regionalna mielona - 6,99 zł indyk beskidzki - 10,99 zł salceson z indyka - 8,99 zł grapefrui

  • Łap okazję na wyprzedażach

    Supermarket

    Hit w Bytomiu boczek wieprzowy 1 kg - 5,99 zł winogrona jasne 1 kg - 3,99 zł szampon do włosów Schauma - 4,49 zł lampion plastikowy 8 szt. - 3,99 zł znicze 6 szt. - 3,99 zł kurtka zimowa damska - 49

  • AGATA ALGIERSKA JADŁA W... / Małe bistro w pasażu

    GW Poznań

    Przy jednym z wejść do pasażu na rogu Św. Marcin i Al. Marcinkowskiego przycupnęło małe bistro ze smacznymi frytkami, burgerami, paroma daniami mięsnymi z grilla i mnóstwem kolorowych sałatek. Kulina

Polecane tematy