Podobne artykuły
-
Tanio, zdrowo, kolorowo
ZDROWIE I URODA, dodatek do GW Szczecin
To najlepszy czas, żeby mięsne dania zastąpić potrawami jarskimi. Warzywa w sklepach i na targowiskach są teraz najtańsze. Polecamy zwłaszcza te, które zimą i wiosną są drogie lub niedostępneDyniaDo
-
Paella co niedziela
Co Jest Grane - Katowice
Szafran, ryż i oliwa to składniki, które na pewno musimy mieć, żeby ugotować paellę. Reszta zależy od regionu, miasta, wsi i upodobań domowników. To dziwne danie, bo mogą je przygotowywać mężczyźni,
-
Zupa, czyli fundament
strony lokalne GW - Kraków
Początek zupy to woda, która zostaje po gotowaniu mięsa. Woda, do której stopniowo dodaje się warzywa i zioła. Ratunek dla bezużytecznych kości, dla najpodlejszych mięs. Mam więc do zupy stosunek szczególny: czego bym nie kupił, czego bym nie zwlókł do domu, zawsze się okazuje, że łatwo z tego zrobić zupę - pisze