DANIE DNIA

Sałatka grecka

[podpis] MICH
GW Trójmiasto (Gdańsk) nr 170, wydanie z dnia 23/07/2003CAFé GAZETA, str. 16

Sałatka grecka

Tym razem w ogródku letniej redakcji "Gazety Wyborczej" razem z Dominikiem Budką, kucharzem z sopockiego Spatifu przygotowaliśmy sałatkę grecką. Fanów sałatki z serem feta nie brakowało, tak że podczas degustacji nie starczyło jej dla wszystkich chętnych. "Pyszne", "Uwielbiam fetę", "Idealna sałatka na lato" - za-chwytom nie było końca.

Sałatkę można zjeść codziennie także w Cafe Gazeta i w Spatifie. Zapłacimy za nią 11 zł. Jednak jej przygotowanie nie wymaga specjalnych umiejętności kul...

GD-DLO

Podobne artykuły

  • Smaczne przyjęcie

    Palce lizać

    Na ostro i na słodko, z mięsem lub bez, pieczone czy na surowo - podpowiadamy, co przygotować na przyjęcie karnawałowe. Przekąski są aromatyczne dzięki dodaniu m.in. cytrusów, ziół i przypraw. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne!

  • Talerz obfitości

    CO JEST GRANE

    W menu restauracji Sphinx przeważa kuchnia orientalna, a najpopularniejszym daniem jest shaorma w różnych wersjach. Jednak szef kuchni Paweł Brański zaproponował nowość w karcie: talerz obfitości. Ta

  • Spotkanie przy ruszcie

    Palce lizać

    Pokochaliśmy grillowanie - bo jedzenie opieczone na ruszcie jest zdrowsze od tego smażonego, a i sama czynność ma w sobie to coś. Dziś przyrządzamy nie tylko kiełbaski i karkówkę, ale też soczyste burgery, aromatyczne warzywa, pyszne owoce, a nawet... pizzę. A do tego podajemy świeże, chrupiące sałaty i salsy. Zapraszamy do wypróbowania przepisów ekspertów z restauracji Blue Cactus

Polecane tematy