MENU DLA DZIECI

[podpis] NOT. ANA
RESTAURACJE PRZYJAZNE DZIECIOM nr 0 dodatek do RESTAURACJE PRZYJAZNE DZIECIOM, dodatek do Gazety Stołecznej nr 219, wydanie z dnia 19/09/2003, str. 2

MENU DLA DZIECI

Poleca Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia

Kuchnia angielska

Jagnięcina w sosie miętowym, gotowane ziemniaki, gotowane małe marchewki i fasolka szparagowa

Kuchnia włoska

Zupa minestrone, risotto (ryż, plaster chudej szynki, słodka papryka, pomidor bez skóry, oliwa)

Kuchnia francuska

Zupa cebulowa, królik w potrawce (cebula, marchewka, seler, natka pietruszki, przyprawy - tymianek, liść laurowy), ryż

Kuchnia bałkańska

Cevapcici z mięsa jagnięcego, ...

WA-DLO_D

Podobne artykuły

  • Schudnij raz na zawsze

    Gazeta Wyborcza

    Nie możesz zrzucić zbędnych kilogramów? Z nami Ci się uda! Dziś podpowiemy, jak schudnąć, jedząc lekko, smacznie, zdrowo. Jakieś minusy? Tak, trzeba jeść mniej

  • Wiktoria się odchudza

    strony lokalne GW - Warszawa

    Mam siedem lat i jestem tłustą parówką. Tak mówią na mnie w szkole. To boli, więc ćwiczę. Chciałabym być jak Ola i Patrycja - chuda

  • Nie chcę mięsa!

    Dziecko

    Dwulatek powinien zjadać 100 g chudego mięsa dziennie. A jeśli nie ma na to ochoty? Oto pomysły na zdrowe i smaczne potrawy dla rodziny wybrednego dziecka. Dzieci rosną, dlatego potrzebują dużo biał

Polecane tematy