Renifery i łososie

[podpis] ROZM. ZUZANNA HENEL
SUPERMARKET nr 0 dodatek do SUPERMARKET nr 231, wydanie z dnia 03/10/2003, str. 4

Renifery i łososie

Fińska kuchnia jest mało znana w naszym kraju, dużo w niej ryb i mięsa, m.in. renifera. Ulubionym napojem jest kawa. Na razie nie ma w Warszawie restauracji fińskiej, ale można kupić łososia wędzonego na sposób fiński

Zuzanna Henel: Polacy mało wiedzą o fińskiej kuchni. Czy mógłby Pan nieco rozjaśnić ten obraz?

Jukka Karkkainen, współwłaściciel wędzarni CK-Fish: Jemy dużo ryb na wiele sposobów - pieczemy, wędzimy, gotujemy zupy, ale jednoc...

WA-TSU

Podobne artykuły

  • Dzik jest dziki, policja też

    Metro

    Funkcjonariusze zapolowali na asfaltówce Dziesięć lat więzienia grozi amatorom dziczyzny ze słupskiej drogówki. Prokuratura zarzuciła im zastrzelenie i zabranie dzika rannego po zderzeniu z autobusem

  • Po kołduny i pasztety

    GW Wrocław

  • Plac wyrafinowanej rozrywki

    Gazeta Stołeczna

    W czołówce miejsc z najmodniejszymi lokalami w mieście są okolice pl. Teatralnego. Szkoda tylko, że w tym gastronomicznym pępku Warszawy życie zamiera zaraz po północy Potencjał placu przy Teatrze Wi

Polecane tematy