Uczta domowa

Z kuchni chińskiej

[podpis] Olga Ikonowicz
MAGAZYN nr 10 dodatek do MAGAZYN, dodatek do Gazety Wyborczej nr 56, wydanie z dnia 07/03/1997, str. 34

Z kuchni chińskiej

Włosi, jeśli chodzi o kuchnię, są konserwatystami jakich mało. Najlepszym tego przykładem jest fakt, że takie gastronomiczne potęgi jak McDonald's czy McChickencen nie poradziły sobie na włoskim rynku. Jedynym wyjątkiem są restauracje, a ściślej mówiąc restauracyjki chińskie. Jest ich coraz więcej. U nas i na całym świecie także, ale w Polsce są stosunkowo drogie. Dlatego w tym tygodniu proponuję państwu kilka typowych chińskich potraw, które mają tę zaletę, że są lekkie, smaczne i łatwe do ...

RP-DGW_D

Podobne artykuły

  • Od Karpia Po Barszcz

    GW Białystok

    Jeżeli nie masz czasu lub umiejętności, by przygotować świąteczne potrawy, zamów lub kup dania gotowe. Zamówienia białostoczanie składali już od połowy listopada. Jeśli chodzi o zakłady gastronomiczn

  • Radiowa Kuchnia

    SUPERMARKET

    Dziś w "Radiowej Kuchni" Radia Zielona Góra o godz. 12.20 dziennikarze będą przygotowywać pyszne "Skrzydełka po chińsku" wg przepisu Arlety Maciejewskiej z Drzonkowa. Składniki: 1 kg skrzydełek z kur

  • Zając i kaczka z marcepanu

    Supermarket

    W latach międzywojennych nadejście Wielkanocy zapowiadały okolicznościowe smakołyki z marcepanu, które zdobiły wystawy cukierni. Robiono z niego miniaturowe święconki dla lalek, babki, mazurki, a naw

Polecane tematy