null

Podobne artykuły

  • NASZEJ WSPANIAŁEJ KUCHNI NIE TRZEBA UDZIWNIAĆ

    strony lokalne GW - Białystok

    Kindziuk i wędliny - to produkty, które rozsławiły nas w całym kraju - mówi Andrzej Fiedoruk, autor tekstów kulinarnych i kucharz. - Mamy wspaniałe tradycje masarskie i doskonałe zasoby mięsne. To od wielu, wielu lat jest niezmienne

  • Litwa jak kąpiel w jeziorze

    Palce lizać

    Kiedy się przejeżdża przez tę śmiesznie krótką granicę, różnic prawie nie widać. Niewiele się zmienia, właściwie nic, ani przyroda, ani ludzie; po obu stronach to samo. A potem: Jezu, co znaczą te dziwne słowa, które nic nie mówią? "Parduotuvxe" na przykład?

  • Jeśli domowy ser, to tylko z Podlasia

    DIAMENTY PODLASIA, dodatek do Gazety Wyborczej

    Kiszony według starej tradycji ogórek z Kruszewa ma swój dzień i dumną nazwę Herbowy. Koryciński ser - specjalne punkty sprzedaży. Rośnie popyt na wszystkie regionalne specjały. Podlasie słynie z nic

Polecane tematy