Wigilia z uszkami

[podpis] ROZMAWIAŁA DOMINIKA KULESZA
GW Bydgoszcz nr 296, wydanie z dnia 18/12/2004MIASTO, str. 5

ROZMOWA o świątecznych potrawach

Wigilia z uszkami

Wigilia musi być tradycyjna. Na stole mają być ryby, barszcz z uszkami, pierogi z grzybami i kapustą oraz makiełki - mówi Adam Pientka, dyrektor ds. gastronomii w hotelu Pod Orłem

Dominika Kulesza: Czy tradycja przygotowywania w domu wieczerzy wigilijnej odchodzi w niepamięć?

Adam Pientka: Rzeczywiście w ciągu ostatnich kilku lat zwiększyła się liczba osób, które wolą zamówić gotowe potrawy wigilijne, niż samemu spędzać czas w kuchni.

BY-DLO

Podobne artykuły

  • Jak chłop makiem zasiał

    Gazeta Wyborcza

    (A) Do dwóch lat więzienia grozi sześciu rolnikom, oskarżonym wczoraj przez prokuraturę w [Ostrowiec Świętokrzyski] o nielegalną uprawę maku. - To na kluski z makiem - tłumaczyli chłopi policjantom,

  • Chlipanie Żuru

    GW Kraków

    Dwadzieścia stołów uginało się pod półmiskami napełnionymi kapustą, kluskami, kaszą, wędlinami, ciastami oraz wiejskim chlebem. Zwyciężył żurek na borowikach. Konkurs potraw regionalnych zorganizował

  • SZCZECIŃSKA OPINIA PUBLICZNA

    GW Szczecin

    Którą z potraw wigilijnych lubisz najbardziej? Borys Zbigniew, przedsiębiorca Najlepsze są pierogi z kapustą i grzybami mojej mamy. Ona przygotowuje tę potrawę najlepiej. Co prawda moja żona również

Polecane tematy