Zakręcone mamma

[podpis] ŁUKASZ KAŁĘBASIAK
CO JEST GRANE dodatek do CO JEST GRANE nr 163, wydanie z dnia 15/07/2005MENU, str. 17

Zakręcone mamma

Nigdzie kuchnia włoska nie smakuje tak dobrze, jak na Półwyspie Apenińskim. Jednak do Włoch jest daleko, a szef nie chce dać urlopu. Pozostają Dni Kuchni Włoskiej w sosnowieckim pubie Zakręcona

Od poniedziałku będzie tam pachniało świeżą bazylią, zielonym pieprzem, czosnkiem i świeżymi pomidorami. Po raz pierwszy sosnowiecki pub zdecydował się poświęcić 10 dni na promowanie kuchni jednego tylko państwa. Wybór padł na Włochy, bo to najbardziej "wakacyjne" miejsce, a tamte przy...

KA-TCG

Podobne artykuły

  • Kroimy arbuza

    Wysokie Obcasy Extra

    PEWNEGO DNIA "FRANCUZIK" PO PROSTU WYSZEDŁ. Do dziś nie wiem dlaczego

  • Zellidż, babouches i tażin

    Gazeta Turystyka - Kraj

    Maroko jest jak drzewo o korzeniach tkwiących w Afryce i gałęziach chylących się ku Europie" - mówi w filmie dokumentalnym Anne Sinclair, francuska dziennikarka, właścicielka rezydencji w Marrakeszu

  • Nawilżanie z bazylią

    WYSOKIE OBCASY, dodatek do Gazety Wyborczej

    Mimo że po upalnym lecie zostało wspomnienie, moja skóra nadal przypomina krajobraz po bitwie. Twarda, wysuszona, nie wchłania balsamów. Pomoże jej nowy zabieg ujędrniająco-nawilżający z glinkami Nor

Polecane tematy