Kolacje

[podpis] MARIA GRZYMSKA, REDAKTOR PROWADZĄCA
Lubię Gotować nr 8, wydanie z dnia 01/08/2005, str. 20

Kolacje

Czasami wieczorem mamy ochotę na coś małego i zimnego, innym razem wolimy zjeść solidne gorące danie. Mamy dla Was ciekawe propozycje na każdą z tych ewentualności. Najtańszy posiłek będzie Was kosztował tylko 1,20 zł, a najdroższy - 3 zł za porcję.

Faszerowana cebula

przygotowanie 1 godz. 30 min

łatwe

Porcja około 2,60 zł

  • 8 sporych białych cebul
  • czubata łyżka masła roślinnego lub 2 łyżki oleju <...

  • RP-CLG

    Podobne artykuły

    • Imprezy karnawałowe

      Lubię Gotować

      Pierścionki cebulowe przygotowanie 40 min, łatwe olej do głębokiego smażenia Cebule obrać, opłukać, pokroić na grube plastry, podzielić na pierścionki, włożyć do miski, zalać piwem, odstawić na godz

    • Grzyby leśne na gorąco

      Lubię Gotować

      Wiążą się z nimi co najmniej trzy wielkie przyjemności: najpierw emocje grzybobrania, potem przyrządzanie, wreszcie rozkosze degustacji. Jeżeli dotąd nie nauczyliście się odróżniać szatana od borowik

    • Strawa nasza powszednia

      Lubię Gotować

      Zazwyczaj nie ma w niej luksusów, ale właśnie w tym rzecz, bo dobrze przyrządzone proste potrawy nigdy się nie nudzą i najlepiej służą zdrowiu. Mają przeważnie ludowe pochodzenie i są chlubą najlepsz

    Polecane tematy