Podobne artykuły
-
Przy sushi za wolność. Toast winem śliwkowym
strony lokalne GW - Poznań
Do wina czerwonego i musującego, do piwa i kompotu z rabarbaru dołącza wino śliwkowe. 20 lat temu sushi w Polsce nie było, pojawiło się dopiero 10 lat później, w Warszawie - mówi Zachariasz Popiołek,
-
Trochę Tokyo na Pietrynie
GW Łódź
Dziś premiera jedynej łódzkiej "suszarni". Nie będzie tabliczek: "kliencie, tę rybę jesz na własne ryzyko" Jedyne dwa widelce schowano głęboko na zapleczu. - Tu dozwolone będą wyłącznie pałeczki. Jeś
-
Cristal po metamorfozie
GW Białystok
Obok kresowych egzotyczne przysmaki Wcześniej była tam tylko jedna restauracja z rzędem jednakowych stolików, teraz kilka połączonych ze sobą pomieszczeń oddzielają ciężkie kotary. Właśnie zakończył