Po indonezyjsku

[podpis] (-)
S nr 0 dodatek do S, dodatek do GW Katowice nr 134, wydanie z dnia 11/06/1997, str. 2

Po indonezyjsku

Dla czterech osób potrzeba 300 g ryżu, 4 łyżki oleju, 100 g solonej ryby, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka sosu ostrygowego, pół łyżeczki pieprzu, odrobinę imbiru i 6 cebulek dymek. Ryż myjemy i zalewamy wrzątkiem.

Gotujemy 20min. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy rybę. Usmażoną przekładamy na talerz i drobimy widelcem na małe kawałki.

Drobno kroimy cebulki. Razem z imbirem, sosem sojowym, ostrygowym i pieprzem wsypujemy całość do oleju po smażonej rybie. Lekko dusimy. Przyprawy i ol...

KA-DLO_D

Polecane tematy