Smaki Avignonu

[podpis] ŁUKASZ KAŁĘBASIAK
CO JEST GRANE dodatek do CO JEST GRANE nr 59, wydanie z dnia 10/03/2006MENU, str. 21

Smaki Avignonu

Kuchnia francuskiej Prowansji to smak słońca i oliwy z oliwek. Wie o tym najlepiej Phillippe Ferellec, mistrz kuchni z Avignonu, teraz na gościnnych występach w Zameczku Myśliwskim w Promnicach

Phillippe Ferellec przyjechał do Promnic już po raz trzeci. Od wielu lat restauracja Zameczku Myśliwskiego zaprasza w marcu na Dni Kuchni Francuskiej. Tym razem wybór padł na kuchnię tylko jednego, za to wyjątkowego regionu: Prowansji. Ten słoneczny i pachnący lawendą zakątek Francji ...

KA-TCG

Podobne artykuły

  • Kuchnia śródziemnomorska

    Letnia dieta bez kotleta

    A - Arbuz Arbuz jest charakterystycznym dla regionu śród-ziemnomorskiego owocem - hoduje się go zarówno w krajach południowych Europy, jak i w Afryce. Zawiera duże ilości witaminy C oraz przeciwutlen

  • Oscary otrzymują...

    Palce lizać

    Tak można by zapowiedzieć pojawienie się dzisiejszych dań. Zostały dedykowane wybitnym aktorom filmowym i podane na gorąco, tuż przed wręczeniem tegorocznych Oscarów

  • Na zimę Prowansja

    Palce lizać

    Na targu, parę kroków od portu, kłębią się ludzie, całe życie jest wybebeszone, falują zapachy od słodkich po gnilne. Tam jest wielki targ i tam jest jedzenie ulicy, ten cały marsylski miszmasz

Polecane tematy