Halibut i łosoś w sosie malinowo-cytrynowym

[podpis] NOT. IZABELA STRĄCZEK
CO JEST GRANE dodatek do CO JEST GRANE nr 77, wydanie z dnia 31/03/2006MENU, str. 19

Halibut i łosoś w sosie malinowo-cytrynowym

A dokładniej: ryby otulone warzywami morskimi Nori (algami) w towarzystwie zielonych szparagów. Tego dania nie ma w karcie restauracji Pod Gryfami, ponieważ Krzysztof Czernik, jego autor, postanowił przygotować coś nowego. - Można je przyszykować jako główną potrawę, zwiększając wtedy ilość składników, albo potraktować jako przystawkę, tak jak ja to zrobiłem - mówi Czernik. - Sami też decydujemy, czy podajemy rybę z jednym czy z dwoma sosami.

Kroimy ryby na jednakowe, równe kawałeczki, łą...

WR-TCG

Podobne artykuły

  • Łosoś zostaje

    Gazeta Wyborcza

    Najbardziej znany w Europie dziennik gospodarczy zmienia wygląd. Wydawca uspokaja: "Gazeta nadal będzie drukowana na łososiowym papierze" Według brytyjskiego koncernu Pearson Group wydającego poprzez

  • Łosoś na przystawkę

    GW Katowice

    Chcemy wprowadzić w Longmanie tradycję jedzenia obiadów - mówi Mirosław Kowalczyk, nowy właściciel lokalu. Od niedawna obok pizzy w menu pojawiły się m.in. ryby i grillowane mięso O przejęciu katowic

  • Connor, smart i łosoś z grilla

    GW Trójmiasto (Gdańsk)

    Kolejny tydzień działania naszej letniej redakcji przed nami. Od poniedziałku zapraszamy Was na "gazetowe" śniadania, konkursy, wspólne zdjęcie i kulinarne pokazy. Oto plan na dziś: od godz. 10 - Śn

Polecane tematy