ŻURAWINA

[podpis] AGNIESZKA KRĘGLICKA
WYSOKIE OBCASY nr 7 dodatek do WYSOKIE OBCASY, dodatek do Gazety Wyborczej nr 41, wydanie z dnia 17/02/2007KUCHNIA ŚWIATA, str. 44

ŻURAWINA

Czerwone kulki do zimowego repertuaru owoców wnoszą żywy kolor i wigor. Zbyt kwaśne i cierpkie, by jeść je na surowo, ugotowane z cukrem świetnie pasują do mięs i deserów

O bawiałam się, że już za późno na pisanie o żurawinach, wszak zbiory odbywają się w listopadzie. Ale pani Ela z mojego warzywniaka zapewniła, że żurawiny wciąż są dostępne i przez wiele tygodni pozostają świeże - zakonserwowane od środka naturalnym kwasem benzoesowym. Całe szczęście, bo czerwone kulki do ...

RP-DGW_D

Podobne artykuły

  • SPIS PRZEPISÓW MIESIĘCZNIKA "KUCHNIA"

    Kuchnia

    ROK 2007 Obok nazwy każdej potrawy widnieją liczby przedzielone ukośną kreską /. Liczba przed ukośnikiem oznacza numer "Kuchni", w którym ukazał się dany przepis; liczba za ukośnikiem - numer strony,

  • Na grzyby, jagody, żurawiny

    Lasy i Turystyka (ORX PO)

    Grzybiarze chwalą się już pierwszymi kaniami, kurkami, a nawet borowikami. Obrodziły też czarne jagody. Spacer ścieżką edukacyjną i poznawanie osobliwości lasów może być ciekawym uzupełnieniem grzybobrania

  • Mikro Big Bang

    Gazeta Wyborcza

    Zgodnie z obecną teorią nie powinno być gwiazd, planet ani nas. Ale jesteśmy. Skąd się więc wzięliśmy? Jest nadzieja, że w wkrótce zobaczymy coś, co powoli tę zagadkę wyjaśnić - mówi dr hab. Grzegorz

Polecane tematy