Chleba naszego powszedniego

[podpis] JOANNA SZACHOWSKA-TARKOWSKA
Kuchnia nr 2, wydanie z dnia 01/02/2007, str. 26

Chleba naszego powszedniego

Daj nam, daj - przez cały rok. Bo ten powszedni wcale nie jest nudny. Jest smakowity i różnorodny, słodki lub słony. Przyprawiony na ostro lub na ziołowo. Zupełnie, jak życie. Oczywiście pod warunkiem, że się je komponuje według dobrego przepisu.

Bochen ziołowy

Na ciasto: 1 kg mąki, 30 dag drożdży, 30 g miodu lub cukru, 30 g soli, 600 ml ciepłej wody, oliwa,

suszone lub świeże zioła: 2 łyżeczki bazylii, 2 łyżeczki rozmarynu, 2 łyżeczki tymianku, 1 łyżeczka posiekanego czosnku, 1/2 ł...

RP-CKU

Podobne artykuły

  • Wielkanocne wypieki

    Palce lizać

    Mazurki, baby wielkanocne, paschę czy sernik? Co słodkiego przygotujecie na świąteczny stół? Mamy dla Was aż jedenaście słodkich propozycji, wszystkie sprawdzone i przepyszne

  • Słodkie chwile

    Palce lizać

    Kino, restauracja, koncert, wspólny wieczór przed telewizorem...? To wszystko już było. W walentynkowy wieczór proponujemy wspólne gotowanie, na słodko! Pyszne maślane kruche ciasteczka, zaskakujace słodko-słone karmelki, mocno czekoladowe brownies, aromatyczna kwaskowata krajanka cytrynowa...

  • Qchenne inspiracje

    Palce lizać

    Kolorowy obiad na własnoręcznie ozdobionych obrusach i serwetkach z kartek papieru. Można na nich wyczarować kredkami ulubione przysmaki i nie przejmować się, jeśli taki obrus się ubrudzi

Polecane tematy