Podobne artykuły
-
KUCHNIA MOLEKULARNA CZY(M) TO SIĘ JE?
Logo
Naukowcy na serio zajęli się gotowaniem, uczą się od nich szefowie kuchni, a wszystko po to, żeby rozbawić i zaciekawić zwykłych konsumentów. Gotowanie molekularne to nic innego jak świadome i celowe wywoływanie reakcji chemicznych i zjawisk fizycznych na kuchennym blacie. Potrzebne są do niego solidna wiedza, laboratoryjne wyposażenie i talent.
-
Bitwa o Olszynkę
Gazeta Stołeczna
Największa bitwa powstania listopadowego rozegrała się 25 lutego 1831 r. pod Olszynką Grochowską. Głównym celem Rosjan było rozgromienie armii polskiej, zdobycie Olszynki, a tym samym otwarcie sobie
-
Z Wydawnictwa WSP
GW Częstochowa
Częstochowskie Wydawnictwo Wyższej Szkoły Pedagogicznej zdobyło sobie ważną pozycję wśród oficyn naukowych. Jego nakładem ukazują się nie tylko podręczniki czy specjalistyczne opracowania, ale nawet