Grillowanie

[podpis] OPRACOWANIE: KINGA ZALEWSKA
Poradnik Domowy nr 6, wydanie z dnia 01/06/2007, str. 76

Grillowanie

Grillowanie

Soczyste steki wołowe z grzybami

Kilka plastrów rostbefu grubości 2,5 cm z kością trochę octu

winnego świeżo zmielony czarny pieprz suszony cząber i tymia-

nek 2 łyżki oliwy sól 50 dag grzybów leśnych (najlepiej

borowików - mogą być mrożone lub pasteryzowane) 1-2 ząbki

czosnku 2 łyżki oliwy

Paprykowy

4 podpieczone czerwone

papryki (bez skórki i nasion)

2 posiekane, zeszklone

na oleju cebule 2-3 łyżki

ostrego keczupu po szczyp-

cie mielone...

RP-TDO

Podobne artykuły

  • GRILL WYSOKOPROCENTOWY

    Logo

    Wiadomo - grillowanie to męski sport, a herbaty do pieczonej karkówki nie podasz. Pasuje zimne piwo, wytrawne wino, zmrożona wódka. Dziś polecamy alkohol nie tylko do popijania, ale przede wszystkim do marynowania mięsa.

  • Piknik

    Palce lizać

    W sobotę 2 czerwca zapraszamy do warszawskiej Królikarni na międzynarodowy piknik kulturalny "Gazety Co Jest Grane". Będą koncerty, spektakle, pokazy filmów, atrakcje dla dzieci i dorosłych. A my, wraz z artystami i restauracjami, które w tym roku wezmą udział w wydarzeniu, mamy propozycje dań na piknik

  • SPIS PRZEPISÓW MIESIĘCZNIKA "KUCHNIA"

    Kuchnia

    ROK 2007 Obok nazwy każdej potrawy widnieją liczby przedzielone ukośną kreską /. Liczba przed ukośnikiem oznacza numer "Kuchni", w którym ukazał się dany przepis; liczba za ukośnikiem - numer strony,

Polecane tematy