Rozkosz dla podniebienia, wyzwanie dla młodych kucharzy

[podpis] KAROLINA BRZOZOWSKA
GW Łódź nr 87, wydanie z dnia 12/04/2008RYNEK, str. 6

Rozkosz dla podniebienia, wyzwanie dla młodych kucharzy

W karczmie U Chochoła rozpoczął się Festiwal Kuchni Regionalnych.

Goście mają szansę spróbować staropolskich, tradycyjnych potraw, przyrządzanych według dawnych receptur z Kresów, Kaszub, Wielkopolski i Mazur. W specjalnym festiwalowym menu znalazły się przystawki, ciepłe dania i desery. Serwowane są m.in. karbinadle z kapustą i śląskimi kluskami oraz bliny gryczane ze śmietaną. W regionalnym jadłospisie znalazła się też karkówka duszona w grzybach z sałatką z ogórka i kaszą gryczaną oraz...

LO-DLO

Podobne artykuły

  • Przewodnik po balach, imprezach i dyskotekach

    GW Mazowsze (Płock)

    Po latach zaciskania pasa płocczanie znów hucznie powitają nowy rok. Prawie wszystkie lokale organizują bale i imprezy, a w niektórych, np. w Dębowej Górze i Rusałce, nie ma już miejsc Jak będziemy

  • Sylwester na ostatnią chwilę

    GW Mazowsze (Płock)

    Na dwa tygodnie przed sylwestrem wciąż można zarezerwować bilety na bal. Ale uwaga, oferta kurczy się z dnia na dzień. W wielu lokalach zostały już ostatnie miejsca. Lepiej się pospieszyć

  • Sylwester na ostatnią chwilę

    GW Mazowsze (Płock)

    Wciąż nie wiesz, gdzie powitać Nowy Rok? W kilku płockich lokalach zostały ostatnie wolne miejsca. Nie gwarantujemy, że zdążycie wpisać się na listę, ale warto spróbować!Zajazd Rybakiul. Mostowa 5/7,

Polecane tematy