Sery do plecaka

[podpis] amp
SUPERMARKET nr 0 dodatek do SUPERMARKET nr 213, wydanie z dnia 12/09/1996, str. 14

Sery do plecaka

Sery nie lubią upałów. Ani białe, ani żółte. Najbardziej wytrzymałe są topione. Turyści mogą zabierać je na długie wyprawy, nawet do plecaka z trampkami.

Sery żółte, dojrzewające, to produkty o nie zakończonym cyklu rozwoju mikrobów. Na słońcu miękną, odkształcają się, wytapia się z nich tłuszcz i pleśnieją. W upały rozpływają się także te, które w plasterkach pakowane są próżniowo w folię.

W lodówce żółte sery też niestety pleśnieją, bo wilgoć sprzyja rozwojowi bakterii. Poza tym w ...

PO-TSU

Podobne artykuły

  • Sałatka warzywna

    GW Wrocław

    Składniki0,5 puszki kukurydzy, 1 papryka czerwona, 1 żółta, 1 pomidor, 1/4 sera feta, kilka plasterków szynki drobiowej, oliwa z oliwek Sposób przyrządzeniaPomidor, paprykę, ser, szynkę pokroić w ko

  • Papryka czerwona, żółta, zielona...

    Palce lizać

    Paprykarz z parówkami to u nas częste danie na kolację, a zupa z papryki będzie smakować nie tylko dzieciom

  • Wakacyjne smaki

    Palce lizać

    Na wakacjach schodzimy ze ścieżek turystycznych, wchodzimy w boczne uliczki i zaglądamy w zakamarki, kierując się smakowitymi zapachami z kuchni. Za granicą idziemy jeść tam, gdzie siedzą mieszkańcy. Nie boimy się próbować jedzenia z ulicznych straganów i barów. Wakacje to czas, kiedy odkrywamy nowe, czasami zaskakujące, smaki

Polecane tematy