DONG NAM - smakuje

[podpis] Piotr BIKONT
Gazeta Wyborcza nr 665, wydanie z dnia 23/08/1991, str. 14

Jadłem w ...

DONG NAM - smakuje

Po długich latach, kiedy to jedyną chińską restauracją w Warszawie było astronomiczne nieporozumienie gastronomiczne o nazwie "Szanghaj", liczba "wschodnich" restauracji obiecująco wzrosła.Ich popularność w całym zachodnim świecie bierze się stąd, że można tam jadać smacznie, interesująco, obficie i zwykle wyjątkowo tanio. Nam przyjdzie jeszcze na takiego typowego "chińczyka" trochę poczekać, ale warto przyjrzeć się temu, czym stolica już dziś dysponuje:Na dziś zdecydowanie najlepsze wrażenie sp...

RP-DGW

Podobne artykuły

  • NIEŚWIEŻE SMAKI NA PUSTYNI

    WEEKEND, dodatek do Gazety Wyborczej

    Saska Kępa bardzo długo musiała czekać na swoją restaurację. Po likwidacji jedynego przez długie lata lokalu - pijackiej mordowni "Na Kępie"- wypączkowało tam kilka małych barów i pizzerii, ale nic w

  • Sęki i drzazgi

    WEEKEND, dodatek do Gazety Wyborczej

    Jadąc w dół Tamką, zastanawiałem się, gdzie by na tej półpustyni gastronomicznej Powiśla coś przekąsić. Skręcę w Dobrą, pomyślałem, może coś się tam pojawiło. Skręcam, patrzę, zaraz za stacją benzyno

  • Chińskie Na Telefon

    SUPERMARKET

    Jeśli nie chce Ci się iść na obiad, nie musisz dzwonić po pizzę. Możesz zamówić surówkę z kiełków, ryż po kantońsku czy egzotyczną wieprzowinę. Szybkie dania kuchni azjatyckiej pochodzą z wrocławskie

Polecane tematy