DŻABCZE, KUTIA I PIEROGI

[podpis] (jap)
Gazeta Stołeczna nr 766, wydanie z dnia 21/12/1991, str. 6

DŻABCZE, KUTIA I PIEROGI

Czy przyjdzie kiedyś czas, kiedy wigilijny polski stół urozmaicą dalekowschodnie specjały? W kuchni chińskiej, koreańskiej czy wietnamskiej znalazłoby się wiele potraw, które, bez uszczerbku dla świątecznego nastroju, wsparłyby barszcz z uszkami, karpia w galarecie czy postną kapustę.Szefowie warszawskich restauracji orientalnych proponują potrawy z grzybów, ryb i warzyw. Ich zdaniem wegetariańskie i rybne dania doskonale nadają się na ten szczególny wieczór.Marian Kręglicki z Mekongu poleca ryb...

WA-DLO

Podobne artykuły

  • Gdzie kupić pszenicę do wigilijnej kutii?

    RYNKOWA, dodatek do Gazety Stołecznej

    Kutia jest tradycyjną obrzędową potrawą wigilijną z gotowanej pszenicy zmieszanej z utartym makiem, miodem, rodzynkami i orzechami. Na Rusi i we wschodnich regionach dawnego Królestwa Polskiego bez n

  • DŻABCZE, KUTIA I PIEROGI

    Gazeta Stołeczna

    Czy przyjdzie kiedyś czas, kiedy wigilijny polski stół urozmaicą dalekowschodnie specjały? W kuchni chińskiej, koreańskiej czy wietnamskiej znalazłoby się wiele potraw, które, bez uszczerbku dla świą

  • Kutia z Gospody

    SUPERMARKET

    Gospoda Wrocławska ma dla zapracowanych ofertę świąteczną. Od wczoraj można zamawiać wigilijne specjały. W menu znajdziemy barszcz czerwony (10 zł za 1 l), a do niego uszka z grzybami (400 g za 10 zł

Polecane tematy