Podobne artykuły
-
Dla mnie to najważniejsze święta w roku
strony lokalne GW - Łódź
Zapytaliśmy trzy łodzianki, jakie potrawy przygotowują na wielkanocny stół. Usłyszeliśmy: mazurek, sałata, szpinak, jajko i babka drożdżowa
-
WSG przypomniało wielkanocne tradycje
strony lokalne GW - Bydgoszcz
Jaka jest różnica między kraszanką a pisanką? Jak przygotować pieczoną kaczkę, upiec mazurka i przystroić świąteczny stół? Tego wszystkiego można było dowiedzieć się wczoraj na wielkanocnym jarmarku zorganizowanym przez Wyższą Szkołę Gospodarki
-
Palma w kwiatach
Gazeta w Regionie
Zielone gałązki, bibułkowe kwiaty, cienki drucik i pal gruby jak ręka - to podstawa, by stworzyć wielkanocną palmę. Przydają się też entuzjazm, ale tego olsztyńskim gospodyniom nie brakuje