Koniec Sezonu / Przetwory Owocowo-warzywne

[podpis] hub
SUPERMARKET nr 0 dodatek do SUPERMARKET nr 238, wydanie z dnia 10/10/1998, str. 2

Koniec Sezonu / Przetwory Owocowo-warzywne

Pierwsza połowa października to ostatnia szansa na zrobienie przetworów ze świeżych owoców sezonowych - jabłek, śliwek i pomidorów. Mimo że handel proponuje wszystkie możliwe wersje dżemów, konfitur, ogórków konserwowych i kiszonych, a także soków i przecierów pomidorowych po zróżnicowanych cenach, to zwolennicy domowych wyrobów uważają, że nie cena decyduje o opłacalności ich pracy, ale niepowtarzalny smak własnych przetworów. Gdzie taniej? Na większości gotowych wyrobów producenci umieszcz...

PO-TSU

Podobne artykuły

  • Przetwory z Polmosu

    Gazeta Wyborcza

    (P) Podlaska Wytwórnia Wódek Polmos w Siedlcach, producent m.in. wódki Chopin i koniaku Croizot, uruchomiła własny zakład przetwórstwa owocowo-warzywnego. W listopadzie ubiegłego roku Polmos kupił za

  • Telefony i przetwory

    Gazeta Wyborcza

    [Współpraca gospodarcza Polska - Włochy w rolnictwo i przetwórstwo rolne, ochrona środowiska i telekomunikacja; odbyła się sesja komisji.][Mitterrand Francois; Janicki Czesław; Rausch Jean Marie]

  • Wolimy domowe przetwory

    Gazeta Stołeczna

    W prawie 60 proc. polskich gospodarstw domowych zjada się wyłącznie przetwory przygotowane przez panie domu - wynika z badań przeprowadzonych przez sopocką Pracownię Badań Społecznych. Natomiast 11 p

Polecane tematy