potęga

[podpis] TEKST: JUSTYNA BIELINOWICZ;
Kuchnia nr 3, wydanie z dnia 26/02/2009inne, str. 86

potęga

NieznanaPORTUGALSKIEWINA, CHOĆ JEDNE Z NAJZNAKOMIT-SZYCH W ŚWIECIE, WCIĄŻ NALEŻĄ DO STOSUNKOWO SŁABO ZNANYCH. ABY ZACHĘCIĆ CZYTELNIKÓW DO ZGŁĘBIENIA TEMATU, PREZENTUJEMY KILKA ŚWIETNYCH WIN WRAZ Z ODPOWIEDNIMI DANIAMI KUCHNI PORTUGALSKIEJ. NASZYM PRZEWODNIKIEM JEST MANUEL MAIORALZ FIRMY ATLANTIKANajwiększą siłą win portugalskich jest ich niesłychana różnorodno ć. Każdy z ośmiu regionów może się poszczycić dziesiątkami własnych szczepów. Wystarczy wymienić Duoro, które ma aż 85 odmian winogron. A...

RP-MKU

Podobne artykuły

  • Propozycje pomorskich szefów

    [ OGD GD ] - Sylwester na Pomorzu

    Przedstawiamy kilka propozycji sylwestrowych potraw przygotowanych przez szefów kuchni z najlepszych pomorskich hoteli

  • Królik

    MAGAZYN, dodatek do Gazety Wyborczej

    Pieczony z musztardą (na 3-4 osoby) 1 comber króliczy (około 800 g) ew. kilka cieniutkich plasterków słoniny do owinięcia mięsa ok. 3 łyżek ostrej, gruboziarnistej musztardy 2 łyżki posiekanej natki

  • Zrobiona na biało

    Kuchnia

    Tradycyjna wielkanocna biała kiełbasa - ukazujemy dziś jej rasowe oblicza. Najlepszy dowód, że każdą rzecz da się przygotować na tysiąc sposobów. Albo przynajmniej na trzy.Kiełbasa biała1,8 kg wieprz

Polecane tematy