Podobne artykuły
-
TAM, GDZIE DZIECI ROSNĄ NA DRZEWACH I PIEKĄ W OGNISKU KAMIENIE
MAGAZYN, dodatek do Gazety Wyborczej
Kiedy w piątek po południu próbujemy coś zjeść w Ułan Bator, wszystko jest nieczynne, choć zza zamkniętych drzwi restauracji dobiegają odgłosy hucznych zabaw. Wreszcie jeden z portierów, mówiący troc
-
KRZYSZTOF CHUDZIK
GW Kraków
Według typologii Leszka Mazana, Krzysztof Chudzik to kiszkotwórca, a mówiąc prościej: masarz, któremu najlepiej wychodzi kaszanka. Jest dyrektorem jednego z zakładów mięsnych biorących udział w so
-
Pod zdechłą wiewiórą
CO JEST GRANE
Kochane Czytelniczki i, ostatecznie, Wy też, Czytelnicy, jęczeliście trochę ostatnio, że nie znosicie wstępów. Chcecie więcej o jedzeniu? No to bardzo proszę. Pora na grzyby, pomyślałem. Bo dzień był