Dobry smak w Grucznie

[podpis] ROZMAWIAŁ;GRZEGORZ GIEDRYS;TOR
strony lokalne GW - Toruń nr 188, wydanie z dnia 13/08/2010, str. 5

Dobry smak w Grucznie

Gruczno wyrasta na niezwykle ważny ośrodek tradycyjnej polskiej kuchni. Jeśli ktoś chciałby poznać dobrej jakości produkty kulinarne, koniecznie powinien tam jechaćTrwa akcja Polska Je Je Je!, która promuje regionalne potrawy i produkty kulinarne. Naszym ekspertem jest dr hab. Jarosław Dumanowski, historyk z UMK. Jest jednym z inicjatorów edycji staropolskich książek kucharskich w ramach projektu Monumenta Poloniae Culinaria (Polskie Zabytki Kulinarne) i pionierem polskiej gastronomii historyczn...

TO-DLO

Podobne artykuły

  • Kuchnia polska otwarta na świat

    Co Jest Grane - Poznań

    Cieszę się, że w odpowiedzi na zaproszenie sprzed kilku tygodni piszecie i dzielicie się ze mną waszymi kulinarnymi fascynacjami. Pan Tomasz soczyście i wielosmakowo pisze o kuchni greckiej, porównuj

  • MISTRZOWIE POLSKIEJ KUCHNI

    WEEKEND, dodatek do Gazety Wyborczej

    Czas wziąć byka za rogi i udzielić wreszcie odpowiedzi na powracające pytanie o najlepszy lokal w Warszawie. Pomimo uporczywych próśb i sugestii odmawiam przyznawania restauracjom gwiazdek i unikam z

  • Smak polskich ziół / KUCHNIE I REGIONY. Pokażą nasze przysmaki

    GW Bielsko Biała

    Do Francji pojadą karp, królik albo baranina, kołacz oraz krokiety z grzybami i kapustą. Wszystko doprawione polskimi ziołami. Tak będzie wyglądała beskidzka kulinarna reprezentacja w II Pucharze Eur

Polecane tematy