null

Podobne artykuły

  • Smaczne, bo polskie

    Palce lizać

    Czy można stworzyć nowe, zaskakujące smakiem i prezentacją dania, wykorzystując do tego regionalne produkty? Można! Udowodnili to uczniowie szkół gastronomicznych, którzy zgłosili się do projektu "Tradycyjne Produkty - Nowoczesna Kuchnia Polska"

  • Kuchnia beskidzkich górali

    Palce lizać

    Solidna i smaczna. Rozgrzewa, daje siłę. Bez udziwnień. Prosta, w najszlachetniejszym rozumieniu tego słowa, bo bierze się z szacunku do tego, co w górach wyrosło i co tam wyhodowano, i z poszanowania własnej tradycji

  • Gęsina na św. Marcina

    Palce lizać

    11 listopada jemy gęsinę. Ta akcja zapoczątkowana przez Sloow Food Polska jest coraz popularniejsza. Pieczesz kurczaka? Przyrządzenie gęsi nie sprawi ci problemu. A smak cię zaskoczy. Przyłącz się do akcji!

Polecane tematy