Podobne artykuły
-
Kuchnia Tatr i Beskidów
Palce lizać
Co roku polskie góry odwiedza ponad 2,5 miliona turystów. Góry kuszą nas magicznymi krajobrazami, piękną przyrodą i wyjątkowymi regionalnymi smakami. Kto nie zna rozsławionej przez braci Golców kwaśnicy, czosnkowego smalcu czy tradycyjnego owczego oscypka? Dlatego dziś, oprócz znanych i popularnych przepisów, proponuję także szynkę aromatyzowaną, peklowaną w piwie i miodzie, serduszka drobiowe oraz kilka receptur z dodatkiem grzybów
-
Śniadania świata
Palce lizać
Najpopularniejsze jest pieczywo: pszenne, razowe, chrupkie albo francuskie. Do kanapek, do kiełbasek, do zup... Może być smażone albo podawane z dżemem lub czekoladą. I jajka - z nich są omlety, pankejki, naleśniki i tortille...
-
Prawdziwy polski smak
Palce lizać
Choć nie było schabowego, to był zachwyt - zachwyt nad kuchnią polską w nowoczesnej odsłonie. A na zakończenie polskiej prezydencji w UE kolejna okazja, aby kulinarnie zaimponować Europie - polskie Boże Narodzenie