Podobne artykuły
-
ZWIERZYNA ROZKOSZĄ STOŁÓW
strony lokalne GW - Białystok
Dzika zwierzyna dawniej była wyłącznym pożywieniem człowieka i przez wieki odgrywała najważniejszą rolę wśród dań mięsnych, tak w chłopskich chatach, jak i w szlacheckich dworkach czy na dworach królów - pisze
-
Galeria Smaku
GW Wrocław
Często stołuję się w barach, których unikałby wyrafinowany Anthelme Brillat-Savarin, autor opublikowanej w roku 1825 "Fizjologii smaku albo Medytacji o gastronomii doskonałej". Przyznaję, że polubi
-
LUNCH PO POLSKU
MAGAZYN, dodatek do Gazety Wyborczej
Polski lunch nie jest rytuałem tak precyzyjnym jak na przykład we Francji. Gdy spędzasz czas z potomkami Jean-Anthelme Brillat-Savarina, możesz być pewien, że punktualnie o godzinie 12.30 ich żołądki