Stekowe noże schwyćcie w dłoń!

[podpis] MACIEJ NOWAK
strony lokalne GW - Warszawa nr 262, wydanie z dnia 10/11/2011Z drugiej strony, str. 2

KNAJPA ROKU 2011

Stekowe noże schwyćcie w dłoń!

Trwa konkurs na najlepszą warszawską restaurację tego roku. Dziś Maciej Nowak poleca boski rozbratel z Jury Krakowsko-Częstochowskiej i szpik w rurach, którym można się delektować w jednym z pięciu nominowanych miejsc - Butchery & Wine.Ta knajpa zadaje kłam zniewagom wygłaszanym pod adresem polskich krów. Zamówcie tu rib eye steak z bydlątek rasy red angus hodowanych pod Częstochową. Rib eye, zwany po polsku rozbratelem, ma marmurkową strukturę, charakterystyczne oko z tłuszczu i wystarczy mu je...

[autor fot./rys] BARTOSZ BOBKOWSKI
WA-DLO

Podobne artykuły

  • Butchery & Wine

    Co Jest Grane - Warszawa

    Stosunek Polaków do wołowiny to sprawa wyjątkowo podejrzana. Każdy, kogo o to spytacie, odpowie bez zająknienia, że wołowinę ceni, ale w naszym kraju nie produkuje się jej dobrej jakości. Albowiem -

  • Szkocka odmiana punka

    strony lokalne GW - Gdańsk

    Punki w kiltach i z dudami? Czemu nie. I co z tego, że tak naprawdę wywodzą się z Kanady, skoro w ich żyłach, gdzieś pomiędzy litrami alkoholu, przyswajanego codziennie na pokoncertowych imprezach, n

  • Leczenie mięsem

    Co Jest Grane - Kraków

    Zauważyliście, że mamy mistrzostwa Europy w piłce nożnej? Bo ja tak. To one właśnie spowodowały, że czuję ostatnio wzmożoną potrzebę jedzenia czerwonego mięsa. Zaczęło się, nie uwierzycie, od pamiętn

Polecane tematy