null

Podobne artykuły

  • Smaczne, bo polskie

    Palce lizać

    Czy można stworzyć nowe, zaskakujące smakiem i prezentacją dania, wykorzystując do tego regionalne produkty? Można! Udowodnili to uczniowie szkół gastronomicznych, którzy zgłosili się do projektu "Tradycyjne Produkty - Nowoczesna Kuchnia Polska"

  • Przy świątecznym stole

    Palce lizać

    Polska wigilia jest niepowtarzalna. Kolacja, tradycyjnie bezmięsna, to przede wszystkim śledzie, karp, kapusta, grzyby i buraki w przeróżnych formach. Następnego dnia, w Boże Narodzenie, na stołach pojawiają się już wędliny i domowej roboty mięsa. Zachęcam do wypróbowania moich przepisów na świąteczne dania

  • Kuchnia Bieszczadów

    Palce lizać

    Kuchnia Bieszczadów i środkowych Beskidów nierozłącznie związana jest z górskim klimatem i krajobrazem. I to właśnie natura wciąż ma wpływ na kuchnię tego regionu. Podstawą miejscowych specjałów są ryby z górskich potoków, wypasane na połoninach owce oraz warzywa i owoce - wyjątkowe, naturalne, smaczne polskie produkty

Polecane tematy