Ferie na nartach

[podpis] TEKST, PRZEPISY, WYKONANIE POTRAW I STYLIZACJA ZUZANNA WICIEJOWSKA
Palce lizać nr 13, wydanie z dnia 17/01/2012GOTUJ Z DZIEĆMI, str. 14

Ferie na nartach

Po kilkunastu zjazdach po stoku trzeba zregenerować siły. Energii na narty doda gorąca czekolada i oscypek na ciepło. Na koniec sportowego dnia - kwaśnica na żeberkach i faszerowana kapustaZima w tym roku jest przedziwna. Prawdę mówiąc, nie pamiętam ferii bez śniegu, a na takie się chyba zanosi. My w poszukiwaniu prawdziwej zimy pojechaliśmy aż do Żegiestowa. I w odróżnieniu od tego, co zastaliśmy tam rok temu, śnieg wprawdzie był, ale w ilościach - niestety! - znikomych. Na szczęście stoki Wier...

[autor fot./rys] ZDJĘCIA WOJCIECH WICIEJOWSKI ;ZDJĘCIA POTRAW ARKADIUSZ ŚCICHOCKI
RP-TPL

Podobne artykuły

  • "ZO" niezwykle skromna generał

    Gazeta na urodziny prof. Zawackiej

    Kurierka, cichociemna, matematyk, pedagog, społeczniczka i archiwistka. Generał i Profesor. Nawet na szczytach mało jest osób, których wielkość idzie w parze ze wszechstronnością. Elżbieta Zawacka talentami i przymiotami charakteru mogłaby obdarzyć kilka osób

  • Smaki Tajlandii

    Palce lizać

    Bogactwo owoców i warzyw, różnorodność przypraw oraz ich niespotykana kolorystyka i aromat. To wszysto sprawia, że kuchnia tajska jest coraz popularniejsza.

  • W jednym garnku

    Palce lizać

    Do tych potraw nie trzeba mieć szczególnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy za to kilka składników, nóż, deska do krojenia i trochę czasu. Resztę zrobi za nas garnek na kuchence

Polecane tematy