Bez glutenu

[podpis] PRZEPISY, WYKONANIE I STYLIZACJA ANETA KOSIBA WWW.ANETAKOSIBA.COM
Palce lizać nr 277, wydanie z dnia 27/11/2012TEMAT TYGODNIA, str. 4

Bez glutenu

Musiałam nauczyć się gotowania bez glutenu, czyli potraw przygotowanych bez dodatku np. mąki pszennej - w tym większości ciast, makaronów, chlebów. Na początku myślałam, że moje menu stanie się bardzo ograniczone. Okazało się, że się myliłam, i to bardzoGluten to białko roślinne, które jest obecne w pszenicy, życie, jęczmieniu oraz - w polskich warunkach - pszenżytcie i orkiszu. Osoby na diecie bezglutenowej raczej powinny też unikać dań i przetworów z wykorzystaniem ziaren owsa, bo jest ono czę...

[autor fot./rys] ZDJĘCIA MARCIN URBAN WWW.MARCINURBAN.PL
RP-TPL

Podobne artykuły

  • Owocowe wypieki

    Palce lizać

    Jabłka, gruszki, brzoskwinie, morele, śliwki - teraz jest ich czas. Mamy dziesięć sprawdzonych przepisów na ciasta i ciasteczka z jesiennymi owocami

  • Piknik

    Palce lizać

    W sobotę 2 czerwca zapraszamy do warszawskiej Królikarni na międzynarodowy piknik kulturalny "Gazety Co Jest Grane". Będą koncerty, spektakle, pokazy filmów, atrakcje dla dzieci i dorosłych. A my, wraz z artystami i restauracjami, które w tym roku wezmą udział w wydarzeniu, mamy propozycje dań na piknik

  • Zapiekanki

    Palce lizać

    Zapiekanki mają wiele zalet. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Można do nich dodać ulubione produkty, które mamy akurat w lodówce. Dobrze smakują następnego dnia po przygotowaniu, więc sprawdzą się jako przekąska w pracy

Polecane tematy