Pieczywo na metry / FLEURY MICHON. Francuskie przysmaki

[podpis] Iwona Dudzek
GW Bielsko Biała nr 148, wydanie z dnia 26/06/1998, str. 2

Pieczywo na metry / FLEURY MICHON. Francuskie przysmaki

Agnieszka jest piegowata, zawsze uśmiechnięta, a jej buzia nie zamyka się prawie nigdy. - Dziewczyna skarb. Wprost stworzona do pracy we francuskiej croissanterine - zachwyca się Grażyna Kempińska, kierowniczka nowo otwartej gliwickiej ciastkarni.

Croissanterine to połączenie piekarni, ciastkarni i kawiarni. We Francji można je spotkać niemal na każdej ulicy.

Na wprost wejścia do gliwickiej croissanterine Fleury Michon stoi piec. Roztacza zapach, od którego zaczyna lecieć ślinka. Cia...

BB-DLO

Podobne artykuły

  • Droższe pieczywo i mięso

    Gazeta Wyborcza

    Zapowiadany wzrost cen energi i paliw może znacznie podwyższyć koszty w piekarnictwie. Wiceprezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP Stanisław Butka zapowiedział, że producenci pieczywa przew

  • Razowiec z niedowagą / PIH. Kontrola jakości pieczywa

    GAZETA HANDLOWA, dodatek do GW Katowice

    W pieczywie, do którego dodaje się polepszaczy, znaleziono więcej niedoróbek niż w wypiekanym tradycyjnie. Jednak jeśli zostaną nam kawałki bułki, to lepiej je zbierać i trzeć samemu - gotowa bułka t

  • Pozornie lepsze pieczywo

    GW Bielsko Biała

    Bielski Sanepid podsumował wyniki kontroli piekarń i wytwórni makaronów. Dziewięć zakładów czasowo zamknięto, bo było w nich brudno i znaleziono bakterie. Zwyczajowo na przełomie kwietnia i maja biel

Polecane tematy