null

Podobne artykuły

  • Koper

    Gazeta Stołeczna

    Koper znany jest już od czasów biblijnych. Pochodzi z Indii i Persji. Do Europy przywędrował wraz z krzyżowcami. Jest szeroko stosowany nie tylko w kuchni jako dodatek do zup, ziemniaków, sałatek, ki

  • Co z koprem

    Gazeta Wyborcza

    (P) Koper zdziesiątkowały mszyce. Przyprawowe warzywo od lat umyka oficjalnym statystykom, więc trudno ocenić rozmiary klęski. Można jedynie szacować, że w tym roku straciliśmy więcej niż trzy czwart

  • Tadeusz Koper - podróż do źródeł

    Gazeta Telewizyjna

    - program Stanisława Patery. Życie i twórczość Tadeusza Kopera (ur. 1913), polskiego rzeźbiarza, ucznia Xawerego Dunikowskiego, absolwenta Wydziału Malarstwa krakowskiej ASP. Po II wojnie znalazł się

Polecane tematy