MAYUMI ISHI UCZY SUSHI

[podpis] Kama
GW Katowice nr 141, wydanie z dnia 19/06/1999, str. 2

MAYUMI ISHI UCZY SUSHI

Z wykształcenia jest dietetykiem - specjalistą od zdrowej żywności, nie tylko japońskiej. Do Polski przyjechała trzy i pół roku temu. Mieszka z mężem - Polakiem w Warszawie. Od dwóch lat współpracuje z miesięcznikiem [,Kuchnia - magazyn dla smakoszy']. Jej kulinarne pomysły znakomicie sprawdzają się w dziale Kucharz-Wynalazca. Pomaga też przy redagowaniu publikowanego przez "Kuchnię" cyklu o kuchniach azjatyckich. Współpracuje z ośrodkami kultury w Białymstoku, Ełku, Łodzi, gdzie robi pokazy...

KA-DLO

Podobne artykuły

  • Smaki Dalekiego Wschodu

    Gazeta Stołeczna

    Kuchnia chińska preferuje smaki pikantne i słodkie. W japońskiej przysmakiem są mięsa całkiem surowe lub tylko muśnięte przez ogień. Wietnamska to mariaż chińsko--francuskich prawideł gotowania, a in

  • Egzotyka na talerzu

    SUPERMARKET

    Żeby skosztować orientalnych specjałów wystarczy odwiedzić jeden z trzech warszawskich sklepów oferujących świeże owoce longan, sajgonki, grzyby mun, makaron ryżowy. Pierwszy z nich - Asian House - w

  • Duch z brzucha

    TURYSTYKA

    Z brzucha czerpie się ducha, bo nic po ochocie, gdy próżno w żywocie" - mawiał jeden z bohaterów wspaniałej XVI--wiecznej powieści satyrycznej Francois Rabelais'go "Gargantua i Pantagruel" (tłum. Tad

Polecane tematy